בטיול זה נשים דגש על נסיעות והליכות בשטח, כדי לראות מקרוב את הקרחונים, הנחלים , האגמים והלגונות היפות של פטגוניה. נטייל באזור ההרים ושבעת האגמים עד ברילוצ'ה, משם נרד דרומה לאורך כביש הקרטרה אוסטרל- הכביש היפה ביותר בעולם. נטייל בשמורת טורס דל פיינה, נשוט לקרחונים ונעלה לברזיל, שם נבקר במפלי האיגוואזו וריו דה ז'נירו בזמן מצעד המנצחות.
מדוע לטייל עם איילה גיאוגרפית בדרום אמריקה?
אין עוד טיול גיאוגרפי מקיף לפטגוניה כמו הטיול הזה, תבדקו. במסלול זה אנו מאחדים בצורה הגיונית, ללא נסיעות מיותרות ועם מקסימום זמן להליכות טבע קלות את מיטב האטרקציות שטיול טבע מקיף בפטגוניה יכול לתת.
מסלול ייחודי – הטיול יכלול יעדים ואטרקציות רבות וייחודיות שאינן במסלולי הטיולים הרגילים לפטגוניה. כגון שמורות הטבע לאורך נתיב הקרטרה אוסטרל, מלון המעיינות החמים "פויוהאפי", אגם קררה ומערות השיש, מסלולי ההליכה המדהימים באל צ'אלטן ורכס הפיץ-רוי, אושוואיה ופארק ארץ האש. כמובן נחווה גם את כל פניני פטגוניה הידועות כמו שמורת טורס דל פיינה, פארק הקרחונים של ארגנטינה וקרחון פריטו מורנו, שייט חציית האנדים, ברילוצ'ה, אי הפינגווינים מגדלנה ועוד.
דגש על מסלולי הליכה קלים – בניגוד לטיולים האחרים אנחנו דואגים שקהל חובבי ההליכות הקלות ייהנה בטיול זה ממגוון מסלולים לא שגרתיים כמו מסלול הקרחון התלוי, שמורת לוס-אלרסס, הליכות הטבע הנהדרות בשמורת טורס דל-פיינה, פארק טיירה דל-פואגו (ארץ האש) ליד אושוויה וגולת הכותרת: מסלולי ההליכה הייחודיים ברכס הפיץ-רוי.
דגש על רמת אופרציה גבוהה - בטיול זה אנו נכנסים לכמה מהאזורים היפים והנידחים ביבשת דרום אמריקה, לאורך פטגוניה ונתיב הקרטרה אוסטרל. גם במקומות הנידחים ביותר אנו שמים דגש על רמת תיירות גבוהה, הכוללת מלונות מצוינים, רמה קולינרית משובחת ומפגשים אותנטיים וייחודיים עם המטבח המקומי. אנו שמים דגש על טיסות פנים עם קונקשנים יעילים ונוחים וכמובן על אוטובוסים נוחים ומרווחים גם בדרכים הנידחות ביותר. פעילותנו באזוריה הנידחים של פטגוניה מבוססת על היכרות מעמיקה עם השטח וקשר הדוק ורב שנים עם הספקים המקומיים הטובים ביותר.
אושוויה – השנה הכנסנו לראשונה את העיר הדרומית בעולם, מוקפת המפרצים, היערות פסגות ההרים והטבע הפראי. נשוט בתעלת ביגל במטרה לצפות בבעלי חיים ימיים כגון פינגווינים, אריות ודובי ים ונבקר בשמורת "סוף העולם" בקצה ארץ האש.
סוג הטיול: עומק גיאוגרפי ........................................................ דרגת קושי: בינוני ........................................................ קהל היעד: בוגרים ........................................................ עונות מומלצות: סתיו , חורף
|
טיול אותנטי
מסלול הטיול לדרום אמריקה בדגש הקראטרה אוסטראל בוחר שלא לוותר על כלל אתרי החובה בדרום אמריקה, אבל מבקש להגיע גם אל הפינות החבויות בליבה של פטגוניה: דרך הקראטרה אוסטראל, הדרך היפה ביותר בעולם בה חבויים אגמים ציורים וקרחוני ענק מרהיבים.
|
|
מסלול הטיול המאורגן לדרום אמריקה בנתיב הקרטרה אוסטרל – ארגנטינה, צ'ילה 16.2.25 מדריך: עמוס גולדבלט
|
|
יום 1+2> תל אביב – מדריד – סנטיאגו - קויאייקה
נצא בטיסת אחר צהריים מישראל למדריד. במדריד נעשה צ'ק אין מחדש באיבריה ואיתה נטוס לסנטיאגו. מסנטיאגו נצא בטיסה דרומה לעבר קויאייקה, בירת מחוז אייסן, בדרומה של דרך הקראטרה אוסטראל (ע).
יום 3> מערות השיש באגם גנרל קררה
שימו לב זהו יום נסיעה ארוך ולא קל! נמשיך דרומה לאורך הקרטרה אוסטרל דרך הרי הטירה והשוקולדה - סרו-קסטיליו לכיוון אגם גנרל קררה, האגם הגדול בצ'ילה. הדרך דרומה מאופיינת בנוף פראי במיוחד של פסגות הרים משוננות, יערות פראיים ונהרות עוצמתיים המנקזים את שדות הקרח של צפון פטגוניה. לקראת הצהריים נגיע למעגן פוארטו טרנקיליו. נפליג בסירות קטנות אל מערות השיש המרשימות של אגם קררה. מערות אלו הן עדות מופלאה לפעילות הטקטונית העוצמתית של מפגש הלוחות נסקה ודרום אמריקה. מפגש התנגשות הלוחות הוביל להיווצרות רכסי האנדים והיווצרות תצורות סלעי שיש וציפחה, בהם פיסלו גלי האגם בתהליך של גידוד והמסה, נקרות וצורות סלע ייחודיות ומרשימות, ביניהן נשייט. לינה בקויאייקה. (ב,ע) • השייט במערות מותנה בתנאי מזג האויר
יום 4> קויאייקה – הקרחון התלוי – מלון טרמס פויוהאפי
ניסע דרך נופים מטורפים של אגמים, הרים מושלגים, קרחונים ומעברי הרים עם נוף נהדר, אל עבר הפארק הלאומי קוואלט. כאן גולש לו קרחון מכיפת קרח קטנה המצויה מעל. נלך לעבר תצפית האגם, מעבר לנהר הגועש. נחזור על עקבותנו ונצא למזח שיוביל אותנו למלון הנהדר האי המבודד ללא אצעי קשר. מנותקים מהעולם בלב יער הגשם הוולדיבי נחוש את הטבע במלוא עוצמתו ונהנה מרחצה במעיינות החמים. (ב,ע)
יום 5> טרמס פויוהאפי – דרך הקראטרה – נהר פוטלפו וסביבתו
ננצל את השהות שלנו במלון עוד שעות מספר ונצא צפונה בדרך הנהדרת בין נהרות זכים כבדולח, יערות ונופים בלתי נגמרים. נעבור עיירות נידחות כמו "החונטה" וסנטה לוצ'יה על שם אשתו של פינושה את אגם יילצ'ו הנהדר המוקף ברכסי הרים עטורים שלג עד. נתפתל לאורכו של הנהר עז הזרם פוטלפו, אשר נחשב לאחד מנהרות הרפטינג הטובים בעולם. נלון לא הרחק מהגבול במלון פשוט (ב,ע).
יום 6> מעבר הגבול לארגנטינה – שמורת לוס אלרסס – ברילוצ'ה
עם בוקר, נחצה את הגבול לעבר ארגנטינה. נגיע לשמורת לוס-אלרסס הנקראת על שם עץ האלרסס, או בשמו המדעי "פיצרויה" או הברוש האנדיני, כפי שהגדירו המדען הצעיר צ'ארלס דרווין בעת ביקורו באזור. זהו עץ אנדמי ממשפחת עצי הסקויה והרד-ווד המוכרים מצפון אמריקה. בדומה לקרוביהם מצפון אמריקה, יכולים גם עצי האלרסס להגיע לגיל מופלג של למעלה מ-3000 שנים. אנו נצא למסלול הליכה נפלא בשמורת טבע ייחודית זו ביער העד, שוקק החיים בינות נהרות צלולים, אגמים ופסגות הרים נישאות. נטייל ברגל בין האגם הירוק, לנופי הקרחונים ווהנהרות בגוון כחול שקוף וניסע צפונה דרך אל בולסון לעבר ברילוצ'ה. אחת מפניני האנדים בה נלון. (ב)
יום 7> ברילוצ'ה – הר הקמפנריו והסיבוב הקטן
יום בסביבת ברילוצ'ה. נצא ברכבל אל נקודת תצפית מרהיבה הדומה בצורתה לצורת הפעמון ומכאן שמה: פסגת הקמפנריו - "פסגת הפעמון". נמשיך לעבר ה"סירקיטו צ'יקו", כביש מעגלי העובר בלב שמורת נהאוול-הואאפיי, בינות אגמים צלולים ותצפיות נפלאות אל מרחב האנדים. כאן נצא למסלול הליכה ביער צ'או-צ'או העתיק אל האגם הנסתר. נחזור לברילוצ'ה ונהנה מליקוק גלידה, טעימת שוקולדים תוצרת בית וכמובן... מטעמי הבשר והאסאדו בערב (למי שמוכן לעמוד בתור לסטייקים המצויינים אצל "דון אלברטו"). לינה בברילוצ'ה. (ב)
יום 8> שייט חציית האנדים והאגמים לצ'ילה
מברילוצ'ה . נצא לשייט בספינת קטמרן גדולה יותר להפלגה אחרונה בזרוע הדרומית-מערבית של אגם נאהוול-הואפי עד לפורטו בנדרה. האוטובוס יקפיץ אותנו בנופים שמשתנים מצחיח ליערות גשם. נצא לשייט קצר ויפה באגם פריי, ממנו נשקפות פסגות הר הטרונדור, ההר הרועם עטור הקרחונים. ביום בהיר כדאי להרים משקפת ולחפש קונדורים בשמיים. מכאן נצא בנסיעה לעבר הגבול הצי'ליאני וכשנעבור אותו נגיע אל הכפר היפה והנידח פאוייה, הנמצא בלב יער הגשם הוולדיבי המאפיין כל כך את דרומה של צ'ילה. כאן יהיה אפשרי גם לאכול צהרים. מכאן נפליג בספינת קטמרן על אגם "כל הקדושים" Todos Los Santos, אגם קרחוני צלול וארוך. השייט מתחיל למרגלות הר הגעש החרוטי המרשים אוסורנו. בתום השייט נצא להליכה קלה אחרי מעבר הגבול הצ'ילאני, אל מפלי פטרואה העוצמתיים בנהר המחבר בין אגם כל הקדושים לאגם יינקיווה. נלון בפורטו ואראס שעל האגם. (ב, ע).
יום 9> פורטו ואראס – פורט מונט וטיסה דרומה לפונטה ארנס
ניסע דרומה נסיעה קצרה אל פורט מונט הנמצאת על חוף פיורד יפה והיא גם סופה של הדרך הפאן אמריקאית על חופי האוקיאנוס השקט. כאן נברקר בשוק הדגיםבשכונת אנחלמו ונחזה בתעשיית הסלמונים חובקת עולם הקיימת פה. נתארגן לקראת העזיבה של אזור הקראטרה אוסטראל וניסע אל בלמסדה (כשעתיים נסיעה) ממנה נטוס ישירות אל פונטה ארנס, העיר הדרומית ביותר בצ'ילה הממוקמת על מיצר מגלן. הטיסה מעל כיפות הקרח הדרומית והצפונית ומחטי הגרניט של פסגות האנדים מבצבצות מבעד למעטה הקרחונים (כדאי לשבת בצד שמאל של המטוס). עם הנחיתה נבקר בכיכר המרכזית ונראה את פסלו המרשים של פרננדו מגלן, שעל שמו המיצר לחופו שוכנת העיר. כאן בשנת 1520 חצה יורד הים הספרדי-פורטוגזי לראשונה את המעבר הימי בין האוקיאנוס האטלנטי לאוקיאנוס השקט בניסיונו להקיף את העולם. לינה בפונטה ארנס. (ב,ע)
יום 10> פונטה ארנס – מושבת הפינגווינים באי מגדלנה -שמורת טורס דל פיינה
מפונטה ארנס נצא לביקור באי מגדלנה, בו מקננת מושבה של כ-130 אלף פינגווינים. לאי נצא בשייט במימי מיצר מגלן לאי הקטן והמבודד. לאחר עגינה באי נצא להליכה במושבת הפינגווינים הגדולה ושוקקת החיים, אליה מדי אביב מתקבצים עשרות אלפי זוגות פינגווינים מגלניים לדגור ולגדל את צאצאיהם במחילות אותן חפרו בקרקע. לאחר סיור מקיף באי, בו מקננים מגוון עופות ימיים, נשוב בשייט חזרה למעגן. (נציין שעקב מזג אוויר קיצוני השורר לעיתים קרובות במיצר מגלן ההפלגות לאי מגדלנה עלולות להתבטל). נמשיך בנסיעה צפונה לכיוון שמורת הפיינה. השמורה מהיפות בעולם. נתמקם ללינה בשמורת הטבע . (ב,ע). • השייט לאי מגדלנה מותנה בתנאי מזג האויר והחלטת רשות הנמלים הצ'יליאנית.
יום 11> שמורת הטבע טורס דל פיינה
נצא ליום הליכות קלות ותצפיות על בעלי חיים בשמורת טורס דל פיינה, אחת משמורות הטבע היפות בעולם. השמורה ממוקמת סביב מאסיב הפיינה. זהו גוש פסגות חדות הבנויות גרניט וציפחה, המוקף ממערב בשדה הקרח האדיר של דרום פטגוניה וממזרח ברצף אגמים קרחוניים ואזורי יער ומרעה נרחבים. הפארק הלאומי טורס דל-פיינה נוסד בסוף שנות החמישים. שמו ניתן לו ממגדלי הגרניט הנראים למרחוק וצבע מי הטורקיז של כמה מאגמיו המכונה "פיינה" בשפת הילידים. בפארק מגוון רב של בעלי חיים, מיני ציפורים כגון הקונדור הדרום אמריקאי, יענים המכונות ניאנדו, סוגים שונים של יונקים, כאשר הנפוצים מבניהם הגוואנקו, הדומים ללמה והפומה, טורפת העל הנמצאת בראש שרשרת המזון בפארק.נתחיל במסלול הליכה סמוך לאגם גריי המשקיף על קרחון גריי הגולש משדה הקרח הגדול. משם נמשיך אל המפלים הגדולים בשמורה, הסלטו גרנדה. נערוך תצפית על פסגות מאסיב הפיינה האדיר מול אגם נורדנסקיולד ועל מפלי הפיינה. נמשיך לצידה המזרחי של השמורה שם נמצא ריכוז בעלי החיים הגדול ביותר. בשעות אחר הצהרי המאוחרות נעזוב את השמורה וניסע ללון בפורטו נטאלס. (ב,ע)
יום 12> חציית הגבול לארגנטינה – קרחון פריטו מורנו - קלפטה
נחצה את הגבול לארגנטינה, ונשים פעמנו דרך העיירה קלפטה אל פארק הקרחונים הלאומי של ארגנטינה, לביקור בקרחון פריטו מורנו - "הקרחון המתנפץ". הקרחון הממוקם בלב הפארק, על שפת אגם ארגנטינו, כ-80 ק"מ מקלפטה. רוחבו כ-5 ק"מ וגובהו הממוצע כ-70 מטרים. הקרחון נושק לאגם ומדי כמה שנים מתקדם קדימה ויוצר פקק חסימה המנתק שתיים מזרועות האגם. מדי כמה דקות גושי קרח עצומים נשברים מהקרחון בקול רעם ונפץ ונופלים לתוך מי האגם. נטייל רגלית בשביל "הפסרלה", ממנו נקבל מבט-על לעבר הקרחון, שהוא ללא ספק אחת מתופעות הטבע המרשימות בעולם. נחזור ללינה בקלפטה, עיירת תיירות נעימה, בה נלון שני לילות. (ב)
יום 13> יום קרחונים – שייט באגם ארגנטינו
נשוב לפארק הקרחונים המקביל לשרשרת הרי האנדים ומכסה את שטחו המזרחי של שדה הקרח של דרום פטגוניה הגובל בצ'ילה. שדה הקרח הוא כיפת הקרח השלישית בגודלה בעולם אחרי אנטארקטיקה וגרינלנד. נפליג בקטמרן באגם ארגנטינו ממעגן פוארטו בנדרה - "מעגן הדגל", בו קבע החוקר הארגנטינאי הדגול פרנסיסקו מורנו את שם האגם ואת שיוכו המלא לארגנטינה בעת שהיה במשימת קביעת הגבול עם צ'ילה בסוף המאה ה-19. נחווה כמה מתצפיות הקרחונים היפות בעולם. נתחיל בתצפית לעבר קרחון אופסלה, הגדולה בלשונות הקרח הגולשות משדה הקרח הדרום פטגוני. קרחון זה נקרא על שם אוניברסיטת אופסלה בשבדיה, אשר חוקריה היו חלוצים בחקר קרחוני האזור. בהמשך הספינה תביא אותנו קרוב לחזיתו הגבוהה של קרחון ספגציני המרשים. בשובנו לעיר בבר קרח במרכז קלאפאטה. בערב נצא לאכול במסעדת גאוצ'וס לינה באל קלפטה. (ב,ע)
יום 14> הליכה אל רכס פיץ-רוי
ניסע לעיירת מטפסי ההרים המקסימה אל צ'אלטן, הממוקמת למרגלות רכס פיץ-רויי האדיר בקצה הצפוני של פארק הקרחונים הלאומי של ארגנטינה. נצא לטיול רגלי קל ברכס המשקיף אל הפסגות המשוננות האדירות של רכס פיץ-רוי הכוללות את מגדלי סרו-טורה, פונט סנוט, סנט-אקסופריי בפנורמת ההרים הנחשבת אחת היפות בעולם. נחפש אחר קונדורים המקננים ודואים מראשי המצוקים הסובבים את העמק. בתום ההליכה נשוב למלון לערב נעים בעיירה המקסימה אל צ'אלטן המהווה השראה ואבן שואבת למטיילים ולמטפסי הרים מקצועיים מכל רחבי העולם. לינה באל צ'אלטן. (ב,ע)
יום 15> טיולים רגליים באזור רכס פיץ-רוי
נצא למסלול הליכה מיוחד בנוף הנפלא של מאסיב מגדלי הגרניט הנישאים של רכס הפיץ-רוי. נצא בהקפצת רכבים קצרה מהמלון לתחילת המסלול בנקודה הנקראת אל-פילאר. כאן בשילוב מדריכים מקומיים מנוסים נתפצל לשלוש קבוצות צועדים. קבוצה אחת תצעד 15 קילומטרים במסלול הליכה קל עד בינוני, ועשיר במראות וחוויות. נצעד דרך יערות עתיקים, פלגים מעינות ואגמים כאשר במקביל מלווה אותנו תפאורת נוף הפסגות האדירות של רכס פיץ-רוי. קבוצה שנייה תצעד במסלול אתגרי, קשה וארוך בעוד 7 קילומטרים ובעלייה לתצפית גבוהה על הלגונות לוס-טרס וסוּסיה. שתי הקבוצות ייפרדו בנקודת ההתחלה ויצעדו בקצב שונה. שני המסלולים מסתיימים בהליכה למלון שבאל צ'אלטן. (ב,ע)
יום 16> מאל-צ'אלטן – טיסה לאושוויה וסיור בפארק ארץ האש
נצא מאל צ'אלטן לשדה התעופה הסמוך לקלפטה, ממנו נמריא בשעות הבוקר בטיסה לא ארוכה לעיר הדרומית בעולם - אושוויה, הנמצאת בקצה הדרומי של ארכיפלג האיים ארץ האש לחוף תעלת ביגל. אושוויה היפה משמשת כנמל המוצא הדרומי העיקרי עבור קרוזים והפלגות מחקר לאנטארקטיקה. ניסע לסיור בפארק הלאומי "ארץ האש" (Tierra del Fuego). נגיע לתחנה הנקראת "סוף העולם" (Fin del Mundo) ונצא להליכה קלה בין הלגונות הקטנות, המפרצים ויערות עצי הלנגה, עץ ממשפחת האשורים הדרומיים, מזוקני החזזיות. לינה באושוויה. (ב,ע)
יום 17> שייט בתעלת ביגל וטיסה לבואנוס איירס
היום אנו נפרדים מפטגוניה, אך לפני פרידה נצא לשייט מקסים באחד המעברים הימיים היפים והדרומיים בעולם, הנקרא תעלת ביגל, על שמה של ספינת המחקר Beagle H.M.S של צי הוד מלכותה הבריטי, אשר בשנת 1830 חקרה את האזור הנידח בהובלת הקפטן הנועז רוברט פיץ-רוי. בשייט נבקר במושבות אריות ים, קורמורנים ומגוון עופות ימיים. לאחר השייט נטוס צפונה לבואנוס איירס, בירת ארגנטינה. לינה בבואנוס איירס. (ב) • השייט בתעלת ביגל מותנה בתנאי מזג האויר והחלטת רשות הנמלים של ארגנטינה
יום 18> בואנוס איירס, מופע טנגו
נצא לסיור בעיר הכי אירופאית באמריקות, ולו רק בזכות המבנים האירופאים הרבים המעטרים אותה. נתחיל בכיכר מאי, שם נבקר בקתדרלה, בה קבור חוזה סן מרטין, הגיבור הלאומי של ארגנטינה והמשחרר של מדינות נוספות בדרום אמריקה משלטון הקולוניאליזם הספרדי. נביט על מבנה ארמון קאסה רוסאדה ונוכל לדמיין את אוויטה דוארטה-פרון הפונה אל ההמונים. משם נמשיך בנסיעה אל שכונת סן טלמו השומרת על צביונה המיוחד. נמשיך משם אל רובע לה בוקה הצבעוני, ערש הטנגו. נבקר בבית הקברות ההיסטורי המפורסם והמרשים של שכונת רקולטה ובשכונת הגנים המטופחת פאלרמו. בערב נצא לצפות במופע טנגו מושקע המשולב בארוחת ערב, באחד המועדונים המובילים בעיר. לינה בבואנוס איירס. (ב,ע)
יום 19> בואנוס איירס – טיסה לאיגואסו וביקור בצד הארגנטינאי של המפלים
נצא השכם בבוקר בטיסה צפונה לאזור יערות גשם משווניים וננחת בשדה התעופה של העיר פוארטו איגואסו בקצה הצפון-מזרחי של ארגנטינה, סמוך למשולש הגבולות עם פרגוואי וברזיל. נעבור ישירות לפארק הלאומי הנפלא בצידם הארגנטינאי של מפלי האיגואסו, הכוללים כ-270 מפלי מים על נהר האיגואסו האדיר. בסיורנו בשמורה נלך במערכת גשרים ארוכה עד "לוע השטן", נפילת הנהר המרכזית מגובה 80 מטרים. נטייל בשבילי המפלים בצידו הארגנטינאי של הנהר ואם יתמזל מזלנו נחזה במגוון חיות הבר של השמורה כגון קופים, קיימנים ושלל ציפורים ובעלי חיים המאפיינים את יערות הגשם המשווניים של אמריקה הדרומית. לקראת סוף היום נעלה על בגדי ים ונצא בשייט רטוב בקניון הנהר למרגלות המפלים. אנו נדאג שאיש לא יישאר יבש בתום הסיור בשמורה נחצה את הגבול ללינה בעיר פוז דה-איגואסו בצידו הברזילאי של הנהר. לינה וארוחת ערב בפוז דה-איגואסו. (ב,ע) .
יום 20> מפלי האיגואסו – צד ברזילאי
היום נתמקד בצד הברזילאי של מכלול מפלי האיגואסו. נתחיל בסיור בסכר איטייפו, כאורחי מנהלת פרויקט הסכר ההידרו-אלקטרי כנראה העוצמתי בעולם. פרויקט משותף בין ברזיל ופרגוואי שנבנה בראשית שנות השבעים על נהר פרנה האדיר סמוך לעיר הברזילאית פוז דה-איגואסו נמשיך לביקור בפארק הציפורים המפורסם ומשם נכנס לפארק הלאומי איגואסו, הפעם בצידו הברזילאי. כאן נצא בשביל מרהיב המקביל למכלול המפלים ונתרשם מתצפית על המפלים בזוית שונה לגמרי.. לינה בפוז דה-איגואסו (ב,ע)
יום 21> איגואסו – טיסה לריו דה ז'נירו
נטוס בצהריים לריו דה ז'נירו, נעובר לבית המלון ובערב נצא לצפות בהצגה הגדולה בתבל – מצעד המנצחות בקרנבל בריו אשר ייערך בסמבדרום, (ב)
יום 22> שייט לאיים הטרופיים
נצא מריו דרומה לאזור האיים הטרופיים המקסימים. בשייט רגוע נפליג בין איים בים טרופי חמים ורגוע, הנפלא לרחצה. על כוס קאייפיריניה או קשאסה תחת עץ הקוקוס או על גבי הספינה העוגנת במים צלולים חמימים, נהנה מאווירת חוף ברזילאית מושלמת. נשוב לריו ונשאיר קצת זמן פנוי בקופה קבנה. לינה במלון סמוך לחוף קופה קבנה. (ב,צ)
יום 23> ריו דה ז'נירו הר הסוכר ופסל ישו עם תצפית מהקורקובדו.
נפתח את היום בעלייה בשני רכבלים להר הסוכר. פסגת הגרניט הנהדרת בגובה 430 מטר מעל לחופי ריו כולם. נמשיך ליער טיז'וקה, שמורת היער העירונית הגדולה בעולם שבלב ריו לתצפית הר הקורקובאדו ("הגיבן"). בפסגת ההר ניצב בגאון פסל יציקת הבטון של ישו, השומר על ריו מכל חטאיה. בערב נצא לארוחת ערב מסכמת באחת מהמסעדות המובילות המגישות גריל ברזילאי כמיטב המסורת והבשר. (ב. ע)
ימים 24-25> מדריד
ננצל את היום על מנת להשלים את סיורנו בריו דה ז'נירו. נתמקד במרכזה של העיר, במדרגות סלרון, בקתדראלה ובמבט אל הספרייה הלאומית, בית האופרה ואיצטדיון מרקאנה. בהתאם לשעת הטיסה נועבר לשדה התעופה על מנת להתחיל לחזור ארצה ביום ה25 לטיול. (ב)
* עקב עונת התיירות הצפופה והעמוסה בדרום אמריקה, סדר המסלול והביקור באתרים עשוי להשתנות בשל זמני טיסות, זמינות בתי מלון ואילוצים אחרים.
|