|
מסלול הטיול המאורגן לדרום אמריקה
|
|
יום 1+2 > תל אביב – ריו דה ז'נירו
טיסה מתל אביב לריו דה ז'נירו דרך מדריד. ננחת בשעות הבוקר ונתחיל לטייל בריו אחחח... ריו דה ז'נירו, אחת הערים היפות בעולם! נבקר באצטדיון המרקנה. זהו אצטדיון הכדורגל המפורסם ביותר בלם. נתרשם מגודלו העצום ומההיסטוריה שהוא אוצר בתוכו. די להזכיר את שחקני העבר ששיחקו פה דרך קבע: פלה, זיקו, רונלדו ואחרים. נמשיך ונעלה להר הסוכר, אליו נעלה בשני הרכבלים. מהר הסוכר המתנשא לגובה של 395 מטרים נשקיף על חופיה הקסומים של ריו דה ז'ניירו ועל פסגת הקורקובדו.
לינה בריו דה ז'נירו.
יום 3 > ריו דה ז'נירו
הבוקר נצא על גבי ג'יפים לסיור מעמיק יותר בעיר. נטפס אל גבעת הקורקובדו, עליה ניצב פסל ישו הגואל, הנחשב לאחד משבעת פלאי העולם. נצפה משם אל החופים, השכונות והמפרצים השונים שלגדות מפרץ גואנברה. בהמשך בתוך נחלוף יער טיג'וקה, היער האורבני הגדול בעולם. הערה: בדרך כלל אנו נוהגים לבקר בפבלה, אחת משכונות העוני הצפופות של ריו. הביקור תמיד יהיה כפוף לאישור בטחוני של המשטרה. בשנה האחרונה מתחוללים קרבות רחוב בפבלות בין המשטרה לכנופיות. במקרה זה נבקר ביעד אחר, לדוגמא: שכונת סנטה תרזה הציורית ומדרגות סלריון.
יום 4> ריו דה ז'נירו
נפתח את היום בגנים הבוטאניים ונמשיך לחוות את חגיגת הקרנבל הגדולה והמטריפה של ריו באמצעות חוויית הקרנבל (בזמן מצעד המנצחות- נצא במקום לצפות במצעד עצמו). את הזמן שנותר בריו נקדשי לשווקים ולמתרחש סביב חוף הקופהקבאנה המרהיב והמפורסם בעולם.
יום 5> מפלי האיגוואסו - פארק ציפורים - סכר איטאיפו
השכם בבוקר נעזוב את ריו ונמריא לפוש דה איגואסו. לאחר הנחיתה, נצא לסיור הליכה לאורך מפלי האיגוואסו בצדם הברזילאי, משם ניתן לראות אותם נפרשים לפנינו באופן מושלם. המפלים בגובה של 80 מטר ורוחב של 3 ק"מ יוצרים מחזה מפעים ובלתי נשכח. לאחר הסיור במפלים, נבקר בפארק הציפורים המאגד בתוכו מינים רבים של בעלי כנף אקזוטיים. אחר הצהריים נבקר בסכר "איטאיפו", אחת מתחנות הכוח ההידראוליות הגדולות בעולם. לינה בפוז דה איגואזו. (ב,ע)
יום 6> מפלי איגואסו
הבוקר נחצה לצד הארגנטיני על מנת לבצע שיט מסעיר (ורטוב) על נהר איגואסו לעבר המפלים. השייט בסירות מהירות עד אל מתחת למפלים. לאחר מכן נמשיך אל מעל מרכז המפלים שם נלך במערכת של גשרי עץ עד "לוע השטן" אשר אין ספק שכמות המים העוברת בו עולה על כל דמיון. נחזור חזרה ללינה בברזיל.
לינה וארוחת ערב בפוז דה איגואסו. (ב,ע)
צילום: מוטי בלושטיין
יום 7> איגואסו- בואנוס איירס
נשלים את ביקורנו במפלי האיגואסו, נחצה את הגבול על מנת לטוס לבואנוס איירס בירת ארגנטינה בשעות הצהרים.ננחת לקראת ערב בבירת ארגנטינה נועבר למלון, לצידו נאכל במסעדה מקומית. (ב,ע)
יום 8> בואנוס איירס – ברילוצ'ה
בשעות הבוקר נעבור לנמל התעופה לטיסת פנים אל ברילוצ'ה, עם הנחיתה נצא לסיור במה שכונה הסיבוב הקצר, הסירקיטו צ'יקו: נעלה ברכבל אל קמפנאריו הממוקמת בגובה של 1,000 מטר מעל לפני הים ונתרשם מהנוף הפנוראמי סביב. נמשיך ונטייל ביער שאו שאו הממוקם על שפת אגם נהואל וואפי הגדול, ונשלב הליכה רגלית בין העצים היפים. נחזור ללינה בברילוצ'ה. (ב,ע)
יום9 > ברילוצ'ה - שמורת הטרונדור
הבוקר נערוך שייט באחד האגמים היפים בעולם. אגם נהואל הואפי הנמצא למרגלות רכס האנדים המושלג. מימיו התכולים והקרים נשקפים למול הרכסים הגבוהים ביניהם הרי הגעש טרונאדור ולנין. נגיע לפורטו בלאס ונרד לטייל ביער "במבי" שבו ביקר דיסני וקיבל השראה ליער בסרט "במבי" נשוב לבארילוצ'ה בשעות אחר הצהרים. (ב,צ)
יום 10 בארילוצ'ה – קלאפאטה – הקרחון המתנפץ
ניפרד מפנינת צפון פטגוניה, ברילוצ'ה ונטוס אל חלקה הדרומי אל קלאפאטה הנמצאת לרגלי שדה הקרח הפטגוני הדרומי. את הביקור בפטגוניה נתחיל עם אחד המחזות המדהימים בטבע בקרחון פריטו מורנו, שזכה גם לכינוי "הקרחון המתנפץ". הקרחון ממוקם בלב הפארק, על שפת אגם "ארגנטינו", כ- 80 קילומטרים מהעיירה קלפטה. הקרחון שרוחבו כ- 4.5 קילומטר וגובהו כ- 60 מטרים נושק לאגם. זה מראה מדהים לראות את גושי הקרח העצומים נשברים בקול רעם אדיר ונופלים לתוך מי האגם כשהם יוצרים גלים גבוהים. הקרחון הוא מבין הקרחונים הבודדים בעולם שעדיין מתקדמים ולא נסוגים עקב התחממות כדור הארץ. תוך כדי התקדמותו של הקרחון הוא חוצה את אגם ארגנטינו וחוסם את מוצא האגם בקיר של קרח מוצק. לינה בעיר הממוקמת על גדות אגם ארגנטינו, אל קלפטה (ב,ע)
יום >11 יום קרחוני
את היום נתחיל בביקור בפארק הקרחונים "לוס גלסייארס". במעגן "בנדראס" נעלה על ספינה ונפליג באגם ארגנטינו לעבר קרחון אופסלה. הקרחון, הגדול בקרחונים של שדה הקרח הפטגוני, נקרא על שם אוניברסיטת אופסלה בשבדיה על ידי החוקרים הראשונים של הקרחונים באזור. אוניברסיטה זו הצטיינה בחקר הקרחונים (גלאציולוגיה), ולכן זכתה בכבוד הגדול. הספינה תביא אותנו עד לחזית הקרחון, ממנה נראה אותו אך אליו לא נבוא... לאחר מכן נפליג לקרחון ספגציני. בסיומו של יום קר נבקר במוזאון החדש המוקדש לקרח וקרחונים. זוהי חוויה נהדרת ומרעננת שתכניס אותנו ל"עניינים". נסיים בביקור בבאר משקאות בקור של מינוס 10 מעלות אך ללא חשש- כולם מקבלים שכמיות טרמיות. לינה בעיר הממוקמת על גדות אגם ארגנטינו, אל קלפטה (ב,ע)
יום 12 > אל קלפטה - פארק טורס דל פיינה
נצא את קלאפאטה בנסיעה ארוכה אל מעבר הגבול לצ'ילה. בצהרים נגיע אל הפארק הלאומי "טורס דל פיינה". הפארק מהיפים בעולם. שמורת הטבע טורס דל פיינה היא אחת משמורות הטבע היפות ביותר בעולם: השמורה ממוקמת בצדו הדרומי של "פארק הקרחונים" והיא משתרעת על שטח של מאות אלפי קילומטרים רבועים. הפארק הוכר כאתר שימור לאומי בסוף שנות החמישים ושמו ניתן לו בגלל שלושת מגדלי הגרניט הגבוהים הנראים למרחקים ומסמלים את הפארק. הפארק מאופיין בקרחונים העצומים שבו, והמפורסם מבניהם הוא קרחון ה"גריי". בפארק ניתן לראות עשרות מיני ציפורים (הקונדור הדרום אמריקאי שהוא הדורס הגדול בעולם, יענים, פלמינגו ועוד), סוגים שונים של יונקים, כאשר הנפוצים מבניהם הגוואנקו (מין של אנטילופה ממשפחת הגמלים הדומה ללאמה) וארנבות הבר הגדולות של פטגוניה. לינה בטורס דל פיינה (ב,ע)
יום 13> פארק הקרחונים והמגדלים טורס דל פיינה
הבוקר נשכים קום ונצא אל הנוף הקסום של מגדלי הפיינה. נבקר באגם גריי המרשים, משם נמשיך אל מסלול הליכה בלתי נשכח המתחיל במפלים הגדולים בשמורה, "הסלטו גרנדה" אל נקודת תצפית בלתי נשכחת על האגם נורדנסקוילד, אשר מוכר לנו יותר בשמו הפשוט יותר, האגם השוודי. נמשיך ונטייל בשמורת הטבע המרשימה, ניסע בין עדרי הגוואנקו אל הלגונה הכחולה ולגונת אמרגה, שם נוכל לצפות על עמודי הפיינה המפורסמים.... . נצא מהפארק וניסע ללון בפורטו נטאלס לחופו של אחד הפיורדים הדרומיים. (ב,ע).
יום 14> טורס דל פיינה – פונטה ארנס
ככל שיותיר לנו הזמן ננצל את הבוקר להיפרד מהפארק הנהדר ונצא בנסיעה דרומה אל פונטה ארנס.
פונטה ארנס העיר הדרומית ביותר בצ'ילה על מיצר מגלן. נבקר בכיכר המרכזית של העיר הגדולה הדרומית בעולם, ונראה את פסלו של פרננדו מגלן שעל שמו המיצר לחופו שוכנת העיר ובו חצה יורד הים הספרדי לאוקיאנוס השקט בהקפתו את העולם. מי שינשק את כפות רגליו מובטח לו שישוב שוב לעיר. לינה בפונטה ארנס נלון. (ב.ע(
יום 15> פונטה ארנס- איסלה מגדלנה – עלייה לשייט
נתחיל את הבוקר בביקור באי מגדלנה לביקור במושבה הגדולה של פינגוויני מגלן כובשי הלב. זוהי אחת מהמושבות הגדולות של פינגווין זה מחוץ לאנטארקטיקה וחיים כאן כ130 אלף פינגווינים. נחוש כמו בסרט תעודה של ה"נשיונל ג'יאוגרפיק" . נחזור בשעות הצהרים אל פונטה ארנס ונתארגן לקראת השייט הגדול בארץ האש בספינה אליה נועבר בשעות הערב. • ייתכן והשייט לאיסלה מגדלנה יבוטל בגלל מזג האויר. במקרה כזה יוחזר פיצוי למשתתפי הטיול
הפלגת ארץ האש
זהו מסע חד פעמי אל פלאי הטבע פיורדים מבודדים וחיי טבע מפתיעים בארץ האש (טיירה דל פואגו). חבל הארץ הדרומי ביותר ביבשת. כל זה דרך תעלות ופיורדים נסתרים וקירות קרחונים אדירים במפרצים חבויים בנתיבי שיט ייחודיים, הגעה בזודיאקים אל החופים וסיורים מודרכים בלב האזור הנידח בעולם מול עוצמתו של הטבע.
יום 16> מפרץ איינסוורת' – איי טאקר
נתעורר הבוקר לנוף מדהים של מיצר אלמירטזגו אל עבר מפרץ איינסוורת' וקרחון מרינלי. נקבל תיאור מפורט על הסתגלות בעלי החיים לאחר הצטמצמות כיפות הקרח. נשוט לעבר איי טאקר בלב פיורד קרחוני מדהים בסירות זודיאק ותהיה זו הזדמנות חוזרת לצפות במושבת פינגווין מגלני ומושבות קורמורנים. הייחוד כאן הינו הבידוד הרב בו נמצאים עופות אלו בניגוד למיצרי מגלן.
יום 17> קרחון פיה- קרחון אלי
זהו השיא של כל שייט כיום בארץ האש. הספינה תעגון באחד המפרצים החבויים ואנחנו נצא להליכה לא ארוכה לתצפית על קרחון פיה. קרחון אדיר הגולש מולנו עד למימי המפרץ וממנו ניתקים גושי קרח כל העת. השייט בינות לגושי הקרח כאשר מעל מזדקרים פסגות ההרים האחרונים של רכס האנדים לא תשכח.
יום 18> מפרץ וואליה – כיף הורן
ביום הרביעי של המסע נשוט דרך תעלת מוריי נסאו בצידה המערבי של ארץ האש בתוך תפאורה דרמטית של פסגות מרשימות וקרחונים הגולשים מרכס דארווין, רכס האנדים הדרומי ביותר. נגיע אל האי הדרומי ביותר בכל יבשת אמריקה- כף הורן על מיצר דרייק המפריד בינינו לבין חצי האי של היבשת הדרומית בעולם אנטארקטיקה!. נרד בסירות זודיאק לחוף ונהלך בינות לעופות ים עד המגדלור המפורסם הדרומי בעולם. נמשיך מכאן למפרץ וואליה ההיסטורי שזכה לביקורו של דארווין ב1833 ונודע כמקום הדרומי ביותר אליו הגיעו האינדיאנים ביבשת אמריקה.במהלך השייט נזכה לביקורים של אלבטרוסים שחפיות ושאר עופות ים ובמימי המפרץ קרוב לוודאי שנצפה בלוויתנים דולפינים ויונקים ימיים אחרים.
• בים סוער לא תתאפשר נחיתה על חוף האי בקיפ הורן
יום 19> אושוואיה
בשעות הבוקר נגיע לאושוואיה. העיר הדרומית ביותר בעולם.לאחר שנחתים את הדרכון בחותמת העיר הדרומית בעולם, נצא לסיור בפארק הלאומי ‘ארץ האש’ הנמצא כ-12 ק”מ לכיוון מערב משדה התעופה. בפארק נראה עצי דובדבן חמוצים, נהרות ואגמים נמצאים בו כ150 מיני עופות בהם ברווזי בר, אווזי בר, וכמובן – פינגווינים. הכי מרתקים הם האווז הדרומי והקרקרה, ובעיקר הנקר המגלני.לינה באושוואיה (צ,ע)
יום 20 > אושוואיה –טיסה לבואנוס איירס
נעזוב את אושוואיה וניפרד לשלום מפטגוניה. ננחת בבואנוס איירס. נבקר ברובע לה בוקה, רובע האומנים של העיר ובשכונת לה ריקולטה ובבית העלמין שלה שם קבורים חלק מעשירי העיר ואפילו אוויטה פרון. בערב נצא לסיום הטיול לצפות במופע טנגו משולב בארוחת ערב, באחד המועדונים המובילים בעיר. לינה בבואנוס איירס (ב,ע)
יום 21> טיסה בואנוס איירס – תל אביב
נשלים את ביקורנו בבואנוס איירס ונצא לשדה התעופה על מנת לטוס ארצה. הנחיתה ביום ה22 לטיול
לתשומת לב: התכנית הינה בסיס לשינויים, בכפוף למזג האוויר, למצב הביטחוני ולמועדי הטיסות. טל"ח.
|