הודו היא חוויה של טעמים מיוחדים, מאכלים אותנטיים והרבה אוכל טוב. אם אתם אוהבים לאכול ונהנים להתנסות במאכלים חדשים, טיולים מאורגנים להודו במתכונת של מסע קולינרי יהיו חוויה מרתקת מעוררת חושים. הרבה מאוד אטרקציות בהודו סובבות סביב אוכל אותנטי מיוחד שלא תרצו לפספס.
את הודו מרכיבות למעשה 28 מדינות כאשר לכל מדינה מאכלים משלה המבוססים על חומרי הגלם הזמינים באותו אזור. האוכל ההודי הוא בעיקרו אוכל צמחוני מסורתי אותו מכינים בטכניקות עתיקות מיוחדות. בטעמים, בטכניקת הבישול ובבחירת חומרי הגלם של המטבח ההודי ניכרת השפעה של תרבויות זרות ששלטו בהודו בעבר.
איזה אוכל נמצא בצפון הודו?
המטבח בחלקה הצפוני של הודו מושפע רבות ממדינות מרכז אסיה. השימוש באורז פופולרי מאוד באזור עם דגש על תבשיל אורז קשמירי עם עלים ירוקים וחלב קוקוס. אזור זה מאופיין גם בשימוש רב בלחם הצ'פאטי כמעט בכל ארוחה. הבסיס לצ'פאטי באזור זה הוא קמח חיטה, קמח אורז ושאר דגנים מקומיים.
איזה אוכל נפגוש במערב הודו?
אם אתם אוהבים את תבשיל הדאל המפורסם של הודו, זהו האזור בו תמצאו אוכל שאתם אוהבים. תבשילי העדשים משולבים יחד עם ירקות מוחמצים ומשומרים. האזור הוא אזור מדברי בו לא תמצאו שפע של ירקות טריים.
אזור מהראשטה מביא עמו מטבח המשלב בין סגנון הבישול הדרומי לבין סגנון הבישול הצפוני. באזור זה תמצאו שימוש רב באורז יחד עם לחמי חיטה. האוכל באזור החוף עשיר בדגים ופירות ים. אם אתם אוהבים פירות ים חפשו את מנת השריפס מומביי המיוחדת.
השפעה פורטוגזית ניכרת במטבח של גואה בו תמצאו טעמים חמוצים מתוקים, שימוש בבשר אווז ותבשילים בשריים פיקנטיים. אם אתם מחפשים אטרקציות בהודו יחד עם אוכל טוב, אזור גואה יהיה יעד מתאים.
המטבח של מזרח הודו
כאן תוכלו למצוא מטבח המשלב בצורה מיוחדת וטעימה מאכלי אורז יחד עם מאכלי דגים. אחת המנות המומלצות ביותר היא ההילסה (דג מבושל בתוך עלה דלעת). מרכיבים מיוחדים אותם תפגשו במנות באזור זה הם צמח הבמבו שוט וחלב המשמש להכנת כדורי גבינה אותם מבשלים בתוך מי ורדים.
הטעמים של דרום הודו
יחד עם שמורות טבע בהודו תמצאו באזור זה מטבח שעושה שימוש רב בתבלינים, קוקוס ודגים. חלק מהמדינות באזור זה מציגות מטבח שאוהב מאוד צ'ילי. מדינת קראלה באזור מפורסמת בתבשיל קדירת הכבש ובמנות של שרימפס מטוגנים. חלב הקוקוס משמש גם לבישול מנות אורז וגם להכנת פודינג.
המטבח ההודי הוא מטבח עשיר ומרתק. תוכלו לפגוש כאן חומרי גלם חדשים, מנות אורז נפלאות ושלל מנות צמחוניות. הודו היא יעד קולינרי מועדף על צמחוניים וטבעוניים. ניתן למצוא בכל רחבי הודו מבחר מנות צמחוניות מבוססות עדשים, חומוס ואורז. שימוש נכון בתבלינים מבטיח טעם עשיר ומאוזן גם כאשר המנה מבוססת על חומרי גלם הנחשבים פשוטים.