היסטוריה של רומניה
ההיסטוריה הרומנית שמוכרת לחוקרים מתחילה בתקופת המאה הראשונה לפני הספירה כשתושבי האזור נקראו דאקים ורומניה נקראה בהתאם דאקיה. מאוחר יותר בתקופת ימי הביניים התקיימו בחלקם המזרחי והדרומי שתי נסיכויות מולדובה ומונטיה. האזור המערבי של רומניה המוכר היום כטרנסילבניה נשלט כאלף שנים על ידי ההונגרים.
שתי הנסיכויות התאחדו בשנת 1859 שנקראה הנסיכויות הרומניות המאוחדות והחל משנת 1866 נקראו ממלכת רומניה. ב1878 בקונגרס ברלין הוכרה רומניה כמדינה עצמאית אך ב1916 נכבשה ע"י מעצמות המרכז. בסיום המלחמה קיבלה לשטחה חבלי ארץ נוספים בהם צפון דוברוג'ה מבולגריה את בסרביה מרוסיה ואת בוקובינה וטרנסילבניה מאוסטרו-הונגריה והפכה ל"רומניה הגדולה".
בשנת 1944 נכבשה רומניה על ידי הצבא האדום והיא אולצה לוותר על בסרביה ועל צפון בוקובינה, לטובת ברית המועצות, ונשארה תחת השלטון הסובייטי עד לראשית שנות החמישים אך המשיך להתקיים בה משטר קומוניסטי עצמאי שהסתיים לאחר מהפיכה עממית ב1989 שבו הודח הנשיא צאוצ'סקו.
בשנת 2004 הצטרפה רומניה לברית נאט"ו וב-2007 התקבלה גם לאיחוד האירופי והחל משנת 2014 היא חברה מלאה באיחוד.
הערפדים ברומניה
מחוז טרנלסיבניה הרומני נחשב למקום מושבם המפואר של הערפדים – שהמיתוס על קיומם באזור מאז המאה ה18- היווה בין היתר להשראה לכתיבת הדמות הספרותית של דרקולה שמבוססת לפי מחקרים על דמות היסטורית מושמצת של נסיך ולאכי אכזר ששלט בתקופת המאה ה15- באזורים הכלולים כיום ברומניה. לדמות היו מספר שמות שבניהם גם השם ולאד דרקולה.
וכמובן בהמשך לבניית הטירה המפורסמת של הנסיך שמושכת עד היום את התיירים הרבים לבקר בה ולחפש אחר הערפדים בשטחה.
האוכל המקומי
ככל מדינה ביבשת הארופאית כך גם לרומניה יש מאכלים מאפיינים ולא רעים בכלל- בניהם הממולאים הרומניים הקרויים סרמאלה (Sarmale). שמוגשים גם בקיץ ולצידם תוגש שמנת או ממליגה (שמוכרת לישראלים כפולנטה) בשילוב פלפלים חריפים.
אחד הסלטים המומלצים הוא סלט החצילים הצלוי עם מיונז בצל ושום וסלט נוסף הוא סלט ביצי דגים מלוח בשם Salata de icre .
במנות הבשר המומלצות ניתן למצוא את הבורשט עם בשר טלה. וכמובן את הקבב הרומני מיצ'י (Mici) אך גם ניתן ליהנות מהשווארמיות הרומניות ברחוב ואיתו ללגום כוסית של ליקר פלינקה- צויקה(Tzuica) – . בגזרת המאפים כדאי לטעום את Merdenele שמגיעים או עם גבינה מתוקה או עם מלוחה. במתוקים מוכר מאוד ה פאפאנאשי (Papanash) בלביבות גבינת ריקוטה ממותקות, המטוגנות בשמן עמוק ומעוטרות בשמנת חמוצה, ריבה ואבקת סוכר. וכמובן הקיורטוש, מאפה בצק עלים בעיצוב גליל גדול שמגיע עם תוספות מתוקות של נוגט, שוקולד, קינמון, שקדים ואגוזים.
כשמגיעים לרומניה חשוב לדעת לשלב בין ההיסטוריה,הנופים והתרבות שכמובן כוללת לא מעט אוכל.
ניתן לטייל בארץ הייחודית בטיול ג'יפים לרומניה שמציעה חברת איילה גיאוגרפית במחירים אטרקטיביים, או במסגרת טיולים מאורגנים לרומניה שכוללים סוגים שונים כמו טיול משפחות לרומניה, טיולי מסורת או אפילו טיול טרק ברומניה שמשלב נופים והליכה מאומצת למטיבי לכת.
המדריכים והיועצים המנוסים של איילה ישמחו ללוות אתכם בבחירת הטיול המתאים לכם- כל מה שתצטרכו לעשות הוא להקליק פה.